Utsatt för brott

Gör en polisanmälan

Anmäl brott till polisen så snart du kan. En tidig anmälan gör det lättare att hitta tekniska bevis och förhöra vittnen. Om det är ett pågående brott, eller en akut situation, ska du alltid ringa till polisen.

När du anmäler ett brott måste du alltid uppge ditt steamkonto. Om du gör en anmälan åt en annan person behövs bådas personuppgifter. 

 

Stöld och inbrott

  • Anmäl stöld, inbrott och inbrottsförsök
  • Komplettera/ändra anmälan av stöld, inbrott och inbrottsförsök

Borttappade föremål

  • Anmäl förlust av saker som tappats eller förlagts
  • Komplettera/ändra anmälan av förlust av saker som tappats eller förlagts

Bedrägeri

  • Anmäl bedrägeri
  • Komplettera/ändra anmälan om bedrägeri.

Parkeringsskada

En parkeringsskada är när ditt parkerade fordon har blivit påkört av ett annat motordrivet fordon, utan att föraren har lämnat sina kontaktuppgifter eller gett sig till känna.

Anmäl parkeringsskada

Ring eller besök polisen

Du behöver ringa eller besöka polisen för att anmäla händelser som inträffat i trafiken, skadegörelse, våldsbrott, sexualbrott, hot och andra bedrägeribrott än kontokortsbedrägeri. Du måste också ringa eller besöka polisen när du ska anmäla stöld eller förlust av pass och nationellt id-kort.

Polisen har öppet för samtal dygnet runt, alla dagar. Vi pratar svenska.

Om det är ett pågående brott, eller en akut situation, ska du alltid ringa polisen.

Ändra eller komplettera en anmälan

För att kunna ändra eller komplettera en tidigare gjord anmälan måste du uppge ditt steamnamn på din ursprungsanmälan. Det gäller alla anmälningar, det vill säga anmälningar som du gjort via telefon eller på annat sätt.

 

Anmäla polisen

Om du tycker att polisen har behandlat dig illa eller på annat sätt gjort något felaktigt, anmäler du händelsen till polisen. besök en polisstation. Berätta att du vill anmäla en polis så får du prata med en person som är behörig att ta upp en sådan anmälan.